De rijkdom van verbinding.

De vrouw in haar kracht.

 

 

Op een moment dat ik voelde dat ik afgesneden was van mijn creativiteit, zocht ik naar antwoorden om dit terug te laten stromen. Het bracht me bij een training waarin vrouwen en hun eigen energie, centraal stonden. Ik stond er eerst wat weigerachtig tegenover... Was dit niet te veel spiri? Was dit wel iets voor mij? En ik ben zeker al geen groepsmens als het gaat over zelfontplooiing of bewustzijn. Maar kijk, ik heb er veel geleerd van en mét het vrouwennetwerk dat ik toen opbouwde. Ik leerde op een diepere laag luisteren naar mijn essentie. Ik snap nog beter mijn eigen behoeftes en gevoelens en kan deze ook communiceren vanuit een eigen authenticiteit. Ik weet veel beter wat ik zelf nodig heb in plaats van steeds maar in te tunen wat de ander of mijn werk of … nodig heeft of denkt. Ik leerde weer ten volle genieten van wat mijn eigen zintuigen mij vertellen, gewoon omdat ik er terug voor open kon staan.

 

Ik ben nog steeds dankbaar voor dit netwerk. Door die verandering en tevens vertraging, weet ik weer hoe ik m'n energie in balans houd. Dit alles zorgt ervoor dat ik doe wat ik graag doe, dat ik in een 'flow' zit terwijl ik fotografeer en projecten op poten zet die al veel langer in mijn hart leven. Dit alles zorgt ervoor dat ik meer ruimte, zachtheid en openheid ervaar. In mezelf en naar anderen.

 

Doordat ik opnieuw meer in verbinding met mezelf leef, kreeg ik dus ook meer lef om de dingen te gaan doen die ik al altijd wil doen maar die ik niet voor mogelijk achtte. Ik weet wie ik ben, wat ik wil en heb vertrouwen.

 

De komende tijd wil ik mij verdiepen in reportages waarin deze vrouwelijke energie en onderlinge verbintenissen tussen vrouwen centraal staan. 

© 2020 Delphine Vandenbossche. All rights reserved.