Versmelting انصهار

De warmte van familie, traditie, geloof en plezier. Het zijn de vier elementen die ik als uitgangspunt nam voor deze reportage van een familie tussen twee werelden. Een Algerijns gezin dat sinds het overlijden van de vader een hechte vrouwenclan in hartje Gent vormt. Moeder, volwassen dochter en drie kleine kinderen. Vechtend voor elkaar en genietend met elkaar. Ik mocht mee kijken achter de muren en sluiers, schoof mee aan tafel en mocht me een tijd lang het zesde lid van deze bijzondere familie noemen. Een inkijk in een huiskamer waar verse muntthee en Algerijns gebak naast de box met Belgische paaseieren staan. 

De betovering van samensmelting van leeftijden, van culturen, van vrouwen onder elkaar.

Met deze reportage wil ik de kracht van een geëmigreerde familie tonen via de ingrediënten warmte, traditie, geloof en plezier. Als persoonlijke portretten van het leven in een nieuw land.

Warmte.

Innige verbondenheid die dagelijks gevierd wordt. Samen aan tafel schuiven, gastvrijheid staat voorop. Koken, delen, eten en samenzijn vanuit ons hart.

Traditie.

De rijkdom van de Algerijnse cultuur en het nomadisme. Traditionele momenten in een moderne wereld.

Geloof.

Het geloof in een God en in je naaste. Het vertrouwen in anderen en in warme familiebanden. In een ongelooflijke verbondenheid, als een bron van kracht.

Plezier.

Elke dag op avontuur. Lachen aan tafel, in de slaapkamer, tijdens het feesten... Met plezier bereik je veel. Het geeft dingen een belangrijke plek in je leven.


0 keer bekeken

© 2020 Delphine Vandenbossche. All rights reserved.