About

Fotografie is meer dan een klik op de knop en het vastleggen van een beeld. Ik vertel graag het verhaal. Soms ruw. Soms zacht. Maar bovenal echt.

 

Mijn opleiding fotografie volgde ik aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent.

Eerder volgde ik een lerarenopleiding en studeerde daarna verder: interculturele communicatie en internationale samenwerkingen met specialisatie Afrika en Azië. Daar waar ik me als een vis in het water voel.

Daar waar de creativiteit stroomt omdat je bent waar je wil zijn, onderweg. Steeds op zoek naar verhalen. Oprecht ont-moeten, in dialoog gaan, waarbij je je openstelt voor wat zich aandient. De grondhouding van aandachtig waarnemen en dit verhaal in beeld brengen, met een sterke focus.

 Ik houd gulzig van het léven, van beleven. Mijn hart gaat sneller kloppen van reportages waarbij interculturele ontmoetingen centraal staan.

Nieuwe plaatsen ontdekken en andere culturen leren kennen is altijd één van mijn belangrijkste drijfveren in het leven geweest. In een constant leren met en van anderen, wil ik begrijpen hoe de wereld eruit ziet vanuit verschillende perspectieven. Noord-Zuid staat centraal bij alles waarmee ik bezig ben. Professioneel en daarbuiten. Ik vind het ontzettend belangrijk om een ruime blik te hebben op de wereld die ons omringt.  

Ik trek op regelmatige basis naar het zuiden. Ik maak er reportages met een grote sociaal geëngageerde belangstelling voor mensen en hun leefwereld. 

Reportages met een maatschappelijke meerwaarde en duurzame insteek waarvan ik de boodschap, visie en missie mee de wereld in stuur.

Daarnaast maak ik in Vlaanderen - of daarbuiten - ook geregeld huwelijksreportages, documentairefotografie waarin het verhaal van die dag verteld wordt.

(Portfolio huwelijk: zie projecten / love stories.)

 

+ 32 497 45 84 80

info@delphinevandenbossche.be

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Delphine Vandenbossche. All rights reserved.